Hirdetés
Paradicsomos Hagymás Bab szalonnáva és kolbásszal.

Hagymás Bab

A fokhagymát és a hagymát tisztítsuk meg, majd a vöröshagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel vékonyan. A fokhagymát zúzzuk össze. A kolbászt karikázzuk fel.

Egy kisebb hőálló edénybe öntsünk egy evőkanál olajat, majd keverjük el benne a babot, a paradicsomkonzervet, a hagymákat és a kolbászt. Helyezzük a tetejére a szalonna szeleteket és takarjuk be alufóliával. Majd mehet is az előmelegített sütőbe, légkeverésen 200 C fokon 20 percre.

Amikor letelt az idő vegyük ki, tegyük félre az alufóliát és üssünk rá 3 tojást. Tegyük vissza az alufóliát és süssük tovább kb 10 percre. Attól függően, hogy milyen lágyan szeretjük a tükörtojást vegyük ki egy-két perccel hamarabb vagy később, hogy keményebb legyen, ha azt szeretnénk.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

A recept létrejöttét a Globus Magyarország támogatta.

hagymas bab reggelire

TUDTAD?

A bab alacsony zsír- és nátriumtartalma mellett magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik. Kiváló antioxidáns, gazdag B1- és K-vitamin forrás.

Hozzávalók

  • 1 konzerv Globus Ínyenc Paradicsomos Fehérbab
  • 1 paradicsom konzerv
  • 3 tojás
  • 40 g kolbász
  • pár vékony szelet szalonna
  • 1 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • bors
Hirdetés
Az ország legújabb gasztro- és recept magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
dns központ

  • 1 konzerv Globus Ínyenc Paradicsomos Fehérbab
  • 1 paradicsom konzerv
  • 3 tojás
  • 40 g kolbász
  • pár vékony szelet szalonna
  • 1 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • bors
Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv