Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha

Csokoládé Ganache torta

Az alaphoz kimérjük a hozzávalókat, elkeverjük, majd egy kb 20 cm átmérőjű formába lapogatjuk. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon és megdermedjen benne a vaj.

A gyümölcszseléhez egy kisebb főzőedénybe kimérjük a hozzávalókat, majd addig melegítjük alacsony hőfokon, amíg villa segítségével össze nem tudjuk törni a gyümölcsöket, hogy krémes legyen. Tegyük félre és hagyjuk kicsit hűlni.

A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, majd mehet bele a ricotta, a porcukor és a vanília. Keverjük simára és elkezdhetjük összeállítani a torta egy részét. 

Csokis, mégis könnyű desszert, amit egyszerűen elkészíthetsz!

Az alapot vegyük ki a hűtőből, kenjük el rajta a gyümölcszselét, majd mehet rá a mascarpones krém. Ezután tegyük vissza a hűtőbe és készítsük el a csokoládé ganachet.

Ehhez egy edényben forraljunk vizet, majd egy hőálló edényt tegyünk rá, amiben meg tudjuk olvasztani a csokoládét gőz fölött. A csokit felkockázzuk majd mehet rá a habtejszín és együtt melegítsük addig, amíg a csokoládé el nem olvad teljesen.

Ezután vegyük le a gőzről és tegyük félre hűlni. Időközben néha kavarjuk meg. Ha kihűlt óvatosan öntsük rá a torta tetejére. Díszítésként használhatunk csokidarát, én még liofilizált málnát szórtam rá. Rakjuk vissza a hűtőbe és hagyjuk legalább egy órát állni, mielőtt felszeletelnénk.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

A ganache elkészítéséhez jó minőségű csokoládét használj! Kipróbálhatod tej-, ét- és fehércsokival is!

Hozzávalók

Hozzávalók az alaphoz:

  • 230 g darált keksz
  • 25 g kakaópor
  • 150 g olvasztott vaj
  • 1 ek porcukor
  • 2 ek víz

 

Hozzávalók a gyümölcszseléhez:

  • 200 g gyümölcs
  • 3 ek chia mag
  • 2 ek porcukor

 

Hozzávalók a mascarpone krémhez:

  • 100 ml habtejszín
  • 250 g ricotta
  • 60 g porcukor
  • 2 tk vanília kivonat

 

Hozzávalók a csokoládé ganachehoz:

  • 100 g csokoládé
  • 100 ml habtejszín
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hozzávalók az alaphoz:

  • 230 g darált keksz
  • 25 g kakaópor
  • 150 g olvasztott vaj
  • 1 ek porcukor
  • 2 ek víz

 

Hozzávalók a gyümölcszseléhez:

  • 200 g gyümölcs
  • 3 ek chia mag
  • 2 ek porcukor

 

Hozzávalók a mascarpone krémhez:

  • 100 ml habtejszín
  • 250 g ricotta
  • 60 g porcukor
  • 2 tk vanília kivonat

 

Hozzávalók a csokoládé ganachehoz:

  • 100 g csokoládé
  • 100 ml habtejszín
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv