Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
panettone mandulával és citrommal recept

Gyors Panettone

Az 50ml langyos tejben elkeverem a cukrot, az élesztőt és a mézet. Hozzáadom az 50g lisztet és csomómentesre keverem. Lefedem és 15-20 percig félrerakom, hogy az élesztő felfusson.

Kimérem a 375 g lisztet, hozzáadom a tejet és az élesztős keveréket és elkezdem dagasztani. Amikor már kezd összeállni hozzáadom a citromhéjat, tojást és mandula kivonatot, tovább dagasztom. 

Amikor elkeveredtek a hozzávalók, mehet bele a cukor, a vaj és 15 percig dagasztom. A végén hozzáadom a mandulát és elkeverem.

Lefedve egy órát kelesztem. Ezután kicsit kilisztezett felületen átgyúrom. Én egy kb 22-25 cm átmérőjű formát választottam így egyben kelesztettem tovább a tésztát. A hagyományos Panettone papír forma ennél kisebb, így annak megfelelően 2 vagy 3 részre osztjuk ebben a fázisban a tésztát.

viber kep 2021 12 14 08 06 16 643

A formát szilikonos sütőpapírral béleltem és cipóra formázott tésztát beleraktam. Lefedve újabb 60-80 percig kelesztettem.

Ha letelt az idő tojással megkentem a tetejét, megszórtam egy kevés mandulával és kristálycukorral.

A sütőt 165 C fokon előmelegítettem és 60 percig sütöttem. Félidő körül a tetejére nem rászorítva tettem egy alufólia borítást hogy ne égjen meg.

Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt. A papírforma azért is jó választás, mert ebben az esetben az alján érdemes átszúrni két hurkapálcát és egy tál fölött fejjel lefelé lógatni. Ha így hűl ki sokkal jobb állaga lesz a tésztának. Az eredeti verzió is így készül, de ez el is hagyható, az íze így is finom lett.

TUDTAD?

A hagyományos eljárással készült Panettone kelesztési folyamata több napig tart, ez adja a lyukacsos belső szerkezetét.

Hozzávalók

  • 20 g méz
  • 50 g búzakenyérliszt
  • 50 ml langyos tej
  • 15 g cukor
  • 4 g élesztő

  • 375 g búzakenyérliszt
  • 150 ml langyos tej

  • 6 g reszelt citrom héj
  • 2 tojás
  • 2 tk mandula kivonat

  • 120 g cukor
  • 150 g puha vaj
  • 25 g szeletelt mandula
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 20 g méz
  • 50 g búzakenyérliszt
  • 50 ml langyos tej
  • 15 g cukor
  • 4 g élesztő

  • 375 g búzakenyérliszt
  • 150 ml langyos tej

  • 6 g reszelt citrom héj
  • 2 tojás
  • 2 tk mandula kivonat

  • 120 g cukor
  • 150 g puha vaj
  • 25 g szeletelt mandula
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv