Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Fűszeres Feta krém recept

Fűszeres Feta krém

A fűszeres feta krém elkészítéséhez a fetát bontsuk ki, tegyük egy nagyobb tálba, majd villával alaposan törjük össze.

Adjuk hozzá a túrót és botmixerrel krémesítsük. Eldolgozhatjuk villával is, ekkor kicsit több időre lesz szükségünk, mire szépen összedolgozzuk.

A lilahagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apró kockákra. Az aszalt vörösáfonyát daraboljuk apróbbra. Ha ez megvan, adjuk a fetás krémhez, ízlés szerint enyhén borsozzuk és keverjük össze.

Fűszeres Feta krém

 

A fűszeres feta krém külső kérgének elkészítéséhez a kesudiót, a pisztáciát és a friss rozmaringot aprítsuk fel. Keverjük el a lenmaggal együtt, ez fogja képezni a tekercs “kérgét”. Szórjuk a keveréket egy tálcára vagy sima felületre.

A fetás keveréket a tálban már kezdjük el tömöríteni és így borítsuk rá a magvakra. Kézzel formázzuk hengeresre, majd forgassuk meg a magkeverékben, hogy mindenhol érje.

Fűszeres Feta krém recept

Egy kb 30 cm frissentartó fóliát vágjunk le. Helyezzük a feta tömböt a közepére, tekerjük fel rá szorosan, majd tegyük hűtőbe 2-3 órára. Ha van időnk, érdemes akár előző nap is elkészíteni, így az ízek még jobban összeérnek benne!

Tálaláskor díszítsük friss rozmaring levelekkel – én még egy kevés szárított rózsaszirmot is szórtam rá! – és locsoljuk meg a mézzel!

Próbáld ki házi aszalt paradicsomos bagettel! A receptet itt találod!

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

A friss rozmaring helyett használhatunk szárított fűszert is, ebben az esetben adjunk hozzá ½ teáskanál morzsolt rozmaringot.

Hozzávalók

  • 500 g feta
  • 100 g túró
  • 50 g aszalt vörösáfonya
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 30 g kesudió
  • 20 g pisztácia
  • 5 g lenmag
  • 1 szál friss rozmaring
  • 1 ek méz
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 500 g feta
  • 100 g túró
  • 50 g aszalt vörösáfonya
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 30 g kesudió
  • 20 g pisztácia
  • 5 g lenmag
  • 1 szál friss rozmaring
  • 1 ek méz
Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv