Fahéjas-Csokis Banánsüti recept könnyen elkészíthető.

Fahéjas-Csokis BanánSüti

Hozzávalók a tésztához:

120 g barnacukor

80 g olvasztott vaj

2 tk fahéj

350 g liszt

120 g cukor

2 tojás

300 ml tej

100 g olvasztott vaj

3 banán

50 g csokoládé pasztilla

1 tk vanília kivonat

1 csomag sütőpor

Hozzávalók a mázhoz:

200 g porcukor

50 ml tej

Először is készítsük el a fahéjas krémet, amit sütés előtt a tésztába fogunk kenni. Ehhez mérjük ki a cukrot és a fahéjat. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és keverjük addig, amíg egyenletes nem lesz. A cukrot nem kell a vajban feloldani.

A lisztet mérjük ki és szitáljuk át. Adjuk hozzá a cukrot és a sütőport, keverjük el.

A tojásokat egy kisebb tálkában üssük fel és villával verjük fel. Így adjuk a lisztes keverékhez a tejjel együtt. Figyeljünk rá, hogy szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk.

A banánokat hámozzuk meg, majd villával pürésítsük. Adjuk a tésztához a vaníliával és a csokipasztillával együtt. Keverjük el, majd a masszát öntsük sütőpapírral bélelt hőálló formába. A receptben egy 20×30 cm méretű kerámia sütőedényt használtam.

A sütőt melegítsük elő, légkeverésen 160 C fokon 45 percig süssük a tésztát.

Amíg sül szitáljuk át a porcukrot és keverjük simára a tejjel. Amikor a sütési idő letelt, a cukormázat még melegen öntsük rá a sütemény tetejére. Hagyjuk teljesen kihűlni szeletelés előtt.

Ha kíváncsi vagy, hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

További banános receptek a Dizájnkonyha oldalán:

Banános Kalács

Áfonyás sült zabkása

Monkey Rolls – Csokis-Banános tekercsek