a hatodik szeretetnyelv

Epres Sajttorta

Hirdetés
https://lanybucsufeladatok.com/termek/lanybucsu-feladatok-kartyajatek/

Hozzávalók

  • 300 g keksz
  • 150 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 500 g mascarpone
  • 4 tojás
  • 150 g cukor
  • 40 g keményítő
  • 100 ml tejföl
  • 1 ek vanília kivonat
  • 150 g eper
  • 2 ek eperlekvár

A kekszet kimérem és ledarálom. A porcukrot átszitálom, a vajat megolvasztom, majd az egészet elkeverem egymással. Körülbelül 25 cm átmérőjű piteformába öntöm és kézzel alaposan lelapogatom és elegyengetem. 

Ha ezzel megvagyok mehet az előmelegített sütőbe, légkeverésen 180 C fokon 10 percre. 

Amikor letelt az idő félrerakom és hagyom kihűlni.

 

Ezalatt elkészítem a krémet. Ehhez egy keverőedénybe kimérem a mascarponet, a cukrot, a keményítőt, a tejfölt, a vaníliát és a tojásokat. Habverő segítségével simára keverem. 

Amikor a tésztaalap kihűlt ráöntöm a krémet. A sütőt légkeverésen 150 C fokra melegítem elő. A sütő aljába egy hőálló edénybe kb 1 liter forró vizet helyezek.

 

A sajttortát így 50 percig sütöm. Ha letelt az idő kiveszem és hagyom a formában hűlni. 

A tetejét 2 evőkanál eperlekvárral kentem meg és epret szeleteltem rá.

 

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!

Klasszikus sajttorta recept egy kis csavarral!

TUDTAD?

Az amerikai sajttortában használt krémsajtot 1872-ben találta fel William Lawrence egy véletlennek köszönhetően.

Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
https://feil.hu/termekcimke/ekszerek/

Hirdetés
www.feil.hu

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

Kérlek, kapcsold ki az reklámblokkolót, hogy támogathasd a weboldalunkat.

Oldal újratöltése

a hatodik szeretetnyelv