Hirdetés
epres blondie recept

Epres Blondie

A vajat felkockázom és kimérem hozzá a cukrot. Válasszunk mikrozható edényt. 

Az edényt tegyük mikróba 30 másodpercre. Keverjük el, majd mehet ismét 30 másodperc mikró. Megint keverjük el és ismét 30 mp mikrózás következik. Összesen 3 alkalommal tegyük be és keverjük meg közben. 

Robotgép vagy kézi habverő segítségével keverjük simára, amíg fényes keveréket nem kapunk. A cukor nem fog teljesen elolvadni, de az nem is baj.

Hagyjuk kihűlni. Utána jöhet hozzá a tojás, amit egyenként adjunk hozzá, keverjünk el, majd jöhet a következő tojás.

Ha ezt is simára kevertük, mehet bele a vanília is. Ezután nagyjából 3 részletben adom hozzá a lisztet. Itt már egy elég nyúlós tésztát kapunk, így könnyebb lesz robotgéppel összedolgozni a tésztát.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm a masszát (én egy 25×30 cmeset használtam. A tetejére pedig ráteszem az epreket. 

Légkeverésen 50 percig 170 C fokon sütöm.

A tetejét kevés eperlével elkevert porcukorral, liofilizált málnával és pisztáciával díszítettem.

TUDTAD?

Mi a különbség a brownie és a blondie között? Amíg a brownie magas csokoládé és kakaótartalmú, addig a blondie vaníliás ízjegyekkel bír. A másik nagy különbség, hogy a blondie barna cukorral készül, ami sokkal karamellesebb ízt kölcsönöz neki!

Hozzávalók

  • 225 g vaj
  • 250 g barna cukor
  • 200 g liszt
  • 4 tojás
  • 2 tk vanília kivonat
  • 100 g eper
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 225 g vaj
  • 250 g barna cukor
  • 200 g liszt
  • 4 tojás
  • 2 tk vanília kivonat
  • 100 g eper
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv