a hatodik szeretetnyelv

Édesburgonya gnocchi

Hirdetés
https://lanybucsufeladatok.com/termek/lanybucsu-feladatok-kartyajatek/

Hozzávalók

Hozzávalók a gnocchihoz:

  • 250 g finomliszt
  • 175 g édesburgonya
  • 1 tojás
  • ½ tk só

 

Hozzávalók az egytálhoz:

  • 3 szál újhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 db gomba
  • 10 db koktélparadicsom
  • 200 ml főzőtejszín
  • 50 g parmezán
  • 5 levél friss bazsalikom
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 tk oregano
  • ½ tk só
  • ¼ tk bors

Készítsünk egyszerűen és gyorsan édesburgonyából gnocchit!

Az édesburgonyát megmosom, villával megszurkálom, majd mehet is az előmelegített sütőbe 180 C fokon 45-60 percre. Ha megpuhult kiveszem és hagyom kihűlni. 

Amikor már kihűlt meghámozom és villával vagy turmixal pürésítem. Hozzáadom a liszthez és a tojáshoz, majd összegyúrom. 

A tésztát kb 10 részre osztom majd lisztezett felületen hosszú nudlikat sodrok belőle. 3-4 centiméteres darabokat vágok belőle, majd mehet is a forrásban lévő, sós vízbe. Ha feljött a víz tetejére a tészta, akkor kész is. 

Leszűröm, majd kedvem szerint mártásokhoz használhatom. 

édesburgonya gnocchi recept tejszínes parmezán szósszal

A zöldségeket megtisztítom, felaprítom, majd kevés vajon megpárolom. Hozzáadom a fűszereket, a tejszínt és a parmezánt, majd addig főzöm, amíg be nem sűrűsödik. 

Ha kész elkeverem a gnocchival és már ehetem is!

Ha érdekel, hogyan készül, nézd meg ezt a videót!

TUTI TIPP

Ha az édesburgonyát héjával együtt meghagyva, villával pár helyen megszúrkáljuk sokkal gyorsabban megfő!

Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
https://feil.hu/termekcimke/ekszerek/

Hirdetés
www.feil.hu

Hirdetés
Iratkozz fel a Dizájnkonyha hírlevélre!

Kérlek, kapcsold ki az reklámblokkolót, hogy támogathasd a weboldalunkat.

Oldal újratöltése

a hatodik szeretetnyelv