Édesen, gyümölcsökkel
A Dutch Baby, vagyis a palacsintafelfújt elképesztően egyszerűen elkészíthető. Látványra és ízre pedig igazán kifogástalan.
Édes és sós verzióban is elkészíthetjük, a legjobb pedig ha a sütőből kivéve egyenesen tálaljuk!
Palacsintafelfújt
Hozzávalók:
4 tojás
165 g liszt
165 g tej
50 g cukor
1 tk vanília kivonat
20 g vaj
Díszítéshez:
1 marék gyümölcs
1 ek porcukor
A hozzávalókat – a vaj kivételével egy turmixba öntöm, majd addig keverem vele, amíg a tészta szépen össze nem áll, csomómentes nem lesz.
Ezután egy hőálló edényt melegítsünk fel, majd mikor már alaposan átmelegedett olvasszuk meg rajta a vajat. Közepes hőfokon dolgozzunk, nehogy a vaj odaégjen.
Amikor a vaj felolvad beleöntöm az összeturmixolt tésztát, majd mehet is az előmelegített sütőbe 200-220 C fokon 20 percre.
Ha letelt az idő vegyük ki és tálaljuk gyümölcsökkel, lekvárral és porcukorral.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el nézd meg ezt a videót!
A videó létrejöttét a Russell Hobbs Magyarország biztosította.
