A Dutch Baby, vagyis a palacsintafelfújt elképesztően egyszerűen elkészíthető.

Dutch Baby

Édesen, gyümölcsökkel

A Dutch Baby, vagyis a palacsintafelfújt elképesztően egyszerűen elkészíthető. Látványra és ízre pedig igazán kifogástalan.

Édes és sós verzióban is elkészíthetjük, a legjobb pedig ha a sütőből kivéve egyenesen tálaljuk!

Palacsintafelfújt

Hozzávalók:

4 tojás

165 g liszt

165 g tej

50 g cukor

1 tk vanília kivonat

20 g vaj

Díszítéshez:

1 marék gyümölcs

1 ek porcukor

A hozzávalókat – a vaj kivételével egy turmixba öntöm, majd addig keverem vele, amíg a tészta szépen össze nem áll, csomómentes nem lesz.

Ezután egy hőálló edényt melegítsünk fel, majd mikor már alaposan átmelegedett olvasszuk meg rajta a vajat. Közepes hőfokon dolgozzunk, nehogy a vaj odaégjen.

Amikor a vaj felolvad beleöntöm az összeturmixolt tésztát, majd mehet is az előmelegített sütőbe 200-220 C fokon 20 percre. 

Ha letelt az idő vegyük ki és tálaljuk gyümölcsökkel, lekvárral és porcukorral. 

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el nézd meg ezt a videót!

A videó létrejöttét a Russell Hobbs Magyarország biztosította.