Kókuszos – Szilvás
Hozzávalók:
500 g szilva
20 g 1:4 édesítő
20 g étkezési keményítő
2 tk fahéj
Hozzávalók a tésztához:
200 g liszt
40 g 1:4 édesítő
150 g vaj
6 g sütőpor
15 g kókuszchips
A szilvát meghámozom, kimagvazom, majd felkockázom. Megszórom a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal, majd alaposan elkeverem egymással.
Egy piteformába öntöm (kb 25 cm átmérőjű), elegyengetem.
A lisztet és a sütőport kimérem, majd elkeverem egymással.
A tésztához kimérem a vajat, felkockázom és hozzáadom a lisztet is. Kézzel elkezdem összedolgozni addig, amíg morzsás nem lesz. Használhatunk konyhai darálót is a tészta összeállításához.
Ha ezzel megvagyok, hozzáadom az édesítőt, amit alaposan elkeverek a lisztes, vajas keverékben.
Ezután a morzsás tésztát a szilvás keveréken egyenletesen elosztom.

A tetejét megszórom kókusz chipsel, vagy használhatunk kókuszreszeléket is.
A sütőt előmelegítem légkeverésen 180 C fokra, majd mehet bele a crumble 25-30 percre.
Ha kész hagyom kihűlni.
Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!