kókuszos szilvás crumble recept

Crumble

Kókuszos – Szilvás

Hozzávalók:

500 g szilva

20 g 1:4 édesítő

20 g étkezési keményítő

2 tk fahéj

Hozzávalók a tésztához:

200 g liszt

40 g 1:4 édesítő

150 g vaj

6 g sütőpor

15 g kókuszchips 

A szilvát meghámozom, kimagvazom, majd felkockázom. Megszórom a cukorral, a keményítővel és a fahéjjal, majd alaposan elkeverem egymással.

Egy piteformába öntöm (kb 25 cm átmérőjű), elegyengetem.

A lisztet és a sütőport kimérem, majd elkeverem egymással.

A tésztához kimérem a vajat, felkockázom és hozzáadom a lisztet is. Kézzel elkezdem összedolgozni addig, amíg morzsás nem lesz. Használhatunk konyhai darálót is a tészta összeállításához. 

Ha ezzel megvagyok, hozzáadom az édesítőt, amit alaposan elkeverek a lisztes, vajas keverékben.

Ezután a morzsás tésztát a szilvás keveréken egyenletesen elosztom.

A tetejét megszórom kókusz chipsel, vagy használhatunk kókuszreszeléket is.

A sütőt előmelegítem légkeverésen 180 C fokra, majd mehet bele a crumble 25-30 percre. 

Ha kész hagyom kihűlni.

Ha kíváncsi vagy hogyan készítsd el, nézd meg ezt a videót!