Hirdetés
Bazsalikomos spenótos csirkeragu leves recept

Bazsalikomos-spenótos csirkeragu leves

A csirkemellet és a gombát megtisztítom és kisebb kockákra vágom. Egy nagyobb főzőedényben az olivaolajat elkeverem a liszttel, majd alacsony hőfokon felhevítem.

Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, megforgatom a lisztes keverékben. Ezután a csirkemellet és a gombát, elkeverem, majd alacsony hőfokon pár percig főzöm. 

Bazsalikomos spenótos csirkeragu leves recept

Hozzáadom a fűszereket, a friss bazsalikomot felvágom és úgy adom hozzá. Használhatunk szárított bazsalikomot is kb 2 tk mennyiségben.

Az egészet felöntöm kb kétszer annyi vízzel, mint ami ellepi és 30-40 percig főzöm. Amikor a csirkemell átfőtt hozzáadom a bébispenótot és további 15 percig főzöm. 

A tejszínt a végén adom hozzá, ekkor már éppen csak visszamelegítem, nem forralom.

TUDTAD?

A levesek fogyasztásával nem csak folyadékbevitelünket tudjuk növelni, de telítettség érzetet is ad, aminek köszönhetően csökkenteni tudjuk a kalóriabevitelünket.

Hozzávalók

  • 500 g csirkemell
  • 250 g gomba
  • 200 ml tejszín
  • 200 g bébispenót
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8-10 friss bazsalikomlevél 
  • 1 tk oregano
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 ek liszt
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legnépszerűbb cikkek
Hirdetés

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

  • 500 g csirkemell
  • 250 g gomba
  • 200 ml tejszín
  • 200 g bébispenót
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8-10 friss bazsalikomlevél 
  • 1 tk oregano
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 ek liszt
  • 2 ek olívaolaj
  • só, bors
Hirdetés

próbáld ki a többi receptünket is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv