Hirdetés
fenntartható vásártér dizájnkonyha
Az 5 legjobb gasztro társasjáték - szerintünk

Az 5 legjobb gasztro társasjáték – szerintünk

Igenis szabad az étellel játszani, ahogy az alábbi ábra is mutatja majd!

Összegyűjtöttünk nektek ugyanis 5 olyan gasztro társasjátékot, amivel kibekkelhetitek a szürke, őszi-téli időszakot.

 

Menzacsata társasjáték

Forrás: pagony.hu

1. Menzacsata

Játékosszám: 2-7 játékos

Játékidő: kb. 15 perc 

Hány éves kortól ajánlott? 7+

A játék nehézsége: 1,19 / 5

 

A Menzacsata társassal garantáltan elmerülhettek a nosztalgia tökfőzelékében, ugyanis az általános iskolai menzákat idéző dizájn rögtön opálossá varázsolja a tekintetet. Van itt a kártyákon minden, mint a búcsúban menzán: tojásleves, spenót tojással, macikávé, kakaós csiga, paradicsomleves betűtésztával és még folytathatnánk… 

A játék maga nagyon egyszerű, és elsősorban az (általános) iskolásokat célozza meg, ugyanakkor felnőttként is nagyon vicces a társasjáték. Nagyon gyors a játékmenet: egy kör nagyjából egy szünetben, vagyis 15 perc alatt lejátszható. Konfrontatív, nagy a szerencsefaktor, nagy a pörgés, és igazi sodró lendületű játék. 

 

Sushi Go Party társasjáték

Forrás: reflexshop.hu

2. Sushi Go Party

Játékosszám: 2-8 játékos

Játékidő: kb. 22 perc 

Hány éves kortól ajánlott? 8+

A játék nehézsége: 1,3 / 5

 

A Sushi Go Party, nem túlságosan meglepő módon, a japán gasztrokultúrán vezet át minket kézenfogva. Alapvetően egy szett gyűjtögetős, draftolós kis társasjátékról van szó, aminek lényege, hogy egy nagy sushi tálat kell összeállítani, különböző étel kártyák kiválasztásával.

A játék “pikánssága”, hogy a kártyák különböző pontokat érnek, és a kapott lapok közül csak egyet lehet megtartani, a többit tovább kell adnod a melletted ülőnek. 

A hagyományos Sushi Go játékhoz képest a Party változat új kártyákkal, és új fogásokkal, de a régi játékmenettel vár. 

A legjobb benne, hogy játszhatjátok akár ketten, akár hatan; békésen vagy komfrontatívabb módon is – mindez rajtatok áll. A rengeteg különböző kombó, a más és más kártyapontozás miatt a játék bizony megmozgatja az ember szürkeállományát, úgyhogy készülj fel arra, hogy keményen kell stratégiázni. 

 

Harvest Island társasjáték

Forrás: tarsasjatekok.com

3. Harvest Island

Játékosszám: 2-4 játékos

Játékidő: kb. 30-40 perc 

Hány éves kortól ajánlott? 8+

A játék nehézsége: 1,55 / 5

 

A Harvest Island gyönyörűen illusztrált, természetközeli, és nem utolsósorban gyorsan játszható társas. Ez utóbbi pedig jó hír lehet azoknak a játék rajongóknak, akiknek a gyermek miatt nem igazán férnek bele a félnapos Mars Terraformálása-mélységű játékok.

Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy a Harvest Island felszínes játék lenne, sőt. Komplexitásában nagyjából közepes, szett gyűjtögetős játék, amiben a különböző, egzotikus gyümölcsök játsszák a főszerepet. 

Ahogy a valódi életben, úgy a gyümölcstermesztésben itt is nagy hangsúlyt kapnak az évszakok, a törődés. Habár ez így nagyon zennek hangzik, mégis van pusholás, feszítés, ki lehet babrálni a másikkal; és bizony itt sem árt, ha szerencsés az ember.

 

Konyec Konyha

Forrás: jatekguru.com

4. Konyec Konyha

Játékosszám: 1-6 játékos

Játékidő: kb. 25 perc 

Hány éves kortól ajánlott? 12+

A játék nehézsége: 1,5 / 5

 

A Konyec Konyha nemcsak nevében ruszki. Az egész játékban végig ott lebeg majd a fejetek felett a sarló és a kalapács, a fületekben lüktet az orosz himnusz és maga ez az egész kicsit balkáni, kicsit posztszovjet feeling. 

A játék nagyon sok humorral operál, nem nélkülözi a szarkazmust. Orosz katonáknak kell főzni, forgácsból, sajtból, sárból, kézigránátból, vodkából és még sorolhatnánk. (Meg is éheztem…)

Nagyon fontos megjegyezni, hogy a játékot app segítségével is kell játszani, és színkeverős, kampány alapú a játék. 

Elvtársak, játékra fel!

Kitchen Rush társasjátékForrás: gemklub.com

 

5. Kitchen Rush társasjáték

Játékosszám: 2-4 játékos

Játékidő: kb. 20-60 perc 

Hány éves kortól ajánlott? 8+

A játék nehézsége: 2,08 / 5

 

Végül, de nem utolsósorban talán az egyik legizgalmasabb társas mind közül a Kitchen Rush, amiben egy komplett konyhát kell irányítanotok. Ennek megfelelően ez egy kooperatív társasjáték, tehát egymással együttműködve kell dolgoznotok – lehetőleg minél gyorsabban. 

Eldöntheted, hogy a konyha melyik részét szeretnéd irányítani: te leszel a séf, vagy inkább a raktárat menedzselnéd? 

Volt néhány étteremben dolgozó ismerősöm, aki kipróbálta a játékot és azt mondták, hogy totál olyan, mintha a konyhán menü időben dolgozna az ember. Ugyanolyan pörgős, ugyanúgy egymás keze alá kell dolgozni, ha pedig homokszem csúszik a gépezetbe, akkor az dominó-effektként söpör végig a teljes konyhán. 

Az idő faktorról és a pörgésről egyébként homokórák gondoskodnak: néhány percetek van tehát arra, hogy a lehető legtöbb megrendelést kipörgessétek. Amennyiben mindig is szeretted volna kipróbálni, milyen lehet egy étteremben dolgozni, vagy tetszett a The Bear, és újra akarod idézni a kiabálós, rohanós, kapkodós hangulatát, akkor ezt a társast neked találták ki.

Amennyiben pedig tetszett a játék, akkor érdemes beszerezni hozzá a Kitchen Rush: Hozhatok desszertet? kiegészítőt, amiben egy sütiműhelyt kell üzemeltetni. 

 

Szerző: Horváth Tomi

< Vissza az előző oldalra
Hirdetés
Dizájnkonyha az ország legújabb online gasztro magazinja!

Legújabb receptek
Hirdetés
Dizájnkonyha Magyarország legújabb online recept magazinja!

Hirdetés
Kövesd a Dizájnkonyha recepteket a Youtubeon!

Hirdetés
zue online patika új év álomalak

olvass bele a többi cikkbe is!

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Reklámblokkoló észlelve

Észleltük, hogy hirdetésblokkolót használsz.
Kérjük, támogass bennünket a blokkolók letiltásával.

a hatodik szeretetnyelv